5 Aralık 2014 Cuma

Aralık 05, 2014 tarihinde, tarafından

Seyahat Yardımcısı : Phuket (Tayland)


Tayland'ın eğlence merkezi, tatil cenneti, incisi : Phuket

Phuket Havaalanı'na İstanbul'dan doğrudan uçuş henüz yok. Aktarmalı uçuşlar da tek yön 1000 TL civarından başlıyor. Uçuş ve aktarma süresini göz önüne alınca kısa süreli bir tatil için pek makul fiyatlar değil. Gidiş için ideal zaman Mayıs - Haziran olduğu söylenebilir. Diğer zamanlarda havanın yağışlı olma ihtimali yüksek.

Havaalanından şehir merkezine ulaşım için taksi, otobüs ve limuzin taksiler bulunmakta. Otobüsler saat 20.00'den sonra çalışmadığı, taksi pahalı olacağı için en uygun ulaşım şekli limuzin taksiler. Limuzin taksiler dolunca kalktığı için gece geç saatte havaalanına gelmişseniz biraz beklemeniz gerekecek. Bu araçlar yol üzerinde bir kez mola veriyor. Herkes arabadan inip bir ofise giriyor ve kalacağı otel bilgisini söyledikten sonra görevliler yolculara tur satmaya çalışıyorlar. Cezbedici tur önerilerini pek dikkate almayın çünkü aynı turları şehir merkezinde çokça bulunan tur şirketlerinde yarı fiyatına alabiliyorsunuz.

Phuket'te popüler üç sahil var : Patong, Karon ve Kata. En çok rağbet göreni Patong. Burada Bangla Road yakınlarında otel bulursanız hem gece hayatına hem de Patong sahiline yürüme mesafesinde olacaksınız.

Patong Beach

Phuket'te gündüzleri turlarda veya otelde, akşamları Bangla Road'da geçirmek tavsiye ediliyor. Patong civarında adım başı tur şirketi bulmak mümkün. En popüler turlar Phi Phi Adası turu, James Bond Adası turu ve fil üzerinde gezi turları. Bunun haricinde rafting, atv ile seyahat, dalma turları gibi geziler, boks ve dans gösterileri gibi izlenceler bulmak mümkün. Tur şirketi ile alacağınız tur konusunda pazarlık yapın. Bir tur aldığınızda size ikinci bir turu daha ucuza vermek isteyecek, bunu da değerlendirebilirsiniz. 

Phi Phi adası turu için tur şirketi sizi otelinizden alıp turun başlangıç noktasına bırakıyor. Tur, sürat teknesi ile yapılıyor ve toplamda yaklaşık 9 saat sürüyor. Bu süre içerisinde Monkey Beach'de maymunları izleme, Maya Bay'de duraklayıp balıkların arasında şnorkelle yüzme, Phi Phi Don'da yemek ve gezi molası, Bamboo Island'da sahilde güneşlenme ve denize girme gibi aktiviteler bulunuyor. Sürat teknesi, gidişte ve dönüşte birer saat aralıksız yolculuk yapıyor ki bazen dalgalar teknenin boyunu aşıp sizi ıslatabiliyor ve tekneyi sarsabiliyor. Bundan keyif alanlar ön kısımda, tedirgin olanlar iç kısımda yolculuk yapmayı tercih ediyorlar. Tur fiyatı pazarlıkla yaklaşık 1100-1200 baht.

Phi Phi Adası turu öncesinde tur hakkında bilgi veriliyor

Sürat teknesi turu oldukça zevkli hale getiriyor

 Maymunları beslemek için yanınızda muz getirebilirsiniz



Phuket'te yapılabilecek en eğlenceli turlardan biri de fil turu. 30 ya da 45 dakikalık tur seçenekleri 450 baht civarında. Diğer turlarda olduğu gibi sizi otelinizden alıyorlar ve turun yapılacağı alana götürüyorlar. Kısa bir bekleme süresinin ardından fil üzerinde keyifli bir yolculuk yapacaksınız. Koltukta oturmak dışında filin ensesinde de yolculuk yapmayı deneyebilirsiniz.



Katıldığınız tüm turlarda tur sonunda bahşiş isteniyor, bu bir gelenek haline gelmiş.

Phuket geceleri denince akla Bangla Road geliyor. Bu cadde akşam 19.00 gibi dolmaya başlıyor ve gün aydınlanana kadar kalabalık devam ediyor. Caddenin temel konsepti eğlence ve seyir üzerine kurulu. Birçok bölümde dansçı kızlar müzik eşliğinde gösteri yapıyor ve içkinizi yudumlayarak onları seyrediyorsunuz. Ortalama bir mekana yaklaşık 300 baht (tek içecek dahil) ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Dansçılar veya diğer çalışanlar bazı kulüplerde yanınıza gelip sizinle sohbet etmek isteyeceklerdir. Gidişat size kalmış. Buradaki çalışanların bir kısmının ladyboy olduğunu da söylemek gerek.



Bangla Road'a sadece müzik dinleyip içkinizi yudumlayabileceğiniz, canlı müzik yapan barlar da bulunuyor. Bunun dışında paralel caddelerde nispeten daha az popüler olsa da vakit geçirilebilecek mekanlar var.

Phuket'e gelmeden önce yerel para birimi baht satın almanıza gerek yok. Şehirde her yerde döviz bürosu bulunuyor. Döviz bürosundan daha çok bulunan dükkanlar eczane ve masaj salonları. Meşhur masajlarını burada deneyebilirsiniz.

Burada çok farklı türde yemek bulmak mümkün. Patong sahiline bakan kaliteli balık restoranları yer alıyor. Bangla Road içerisinde Hint yemeklerinin yer aldığı restoranlar bulunuyor. Damak tadınıza yakın olsun derseniz Bangla Road girişinde dönerci de yer alıyor.

Vakit ayırabilirseniz Büyük Buda heykeli, inci çiftlikleri, Promthep Cape'den şehir manzarası da görülmeye değer yerler.

      edit

0 yorum:

Yorum Gönder