11 Aralık 2014 Perşembe

Aralık 11, 2014 tarihinde, tarafından

Seyahat Yardımcısı : Bangkok (Tayland)


Tayland'ın melekler şehri başkenti Bangkok.

Suvarnabhumi Havaalanı'na İstanbul'dan Türk Hava Yolları ile aktarmasız uçuş bulmak mümkün. Fakat ekonomik olması bakımından gidiş dönüş toplam fiyatı 1600 TL seviyesinde aktarmalı uçuşları tercih edebilirsiniz. Aralıksız 9-10 saatlik bir uçuşun ardından havaalanına ulaşılıyor. Şehir merkezine otobüs, taksi, airport rail link (ARL) + metro ve tren+metro gibi alternatifler ile gidilebiliyor. Tren oldukça eski ama nostaljik ve 5 baht'lık bir yolculuk için tercih edilebilir. Taksi ile merkeze varış için yakşalık 500 baht vermelisiniz.


Hua Lampong Tren İstasyonu

Tren ile Makkasan durağından Hua Lampong durağı yönüne aktarma yapıp son durakta inerek merkeze varılabiliyor. Merkezde görülebilecek en yakın yerlerden biri Wat Traimit tapınağı ve içindeki Golden Buddha heykeli. 40 baht ücret ödeyerek tapınakta 4. kattaki som altından buda heykelini görebilirsiniz. Diğer katlara giriş için ek ücret ödemeniz gerekmekte.

Wat Traimit

Som altından yapılmış buda heykeli


Golden Buddha'nın ardından ikinci durak Grand Palace. Chao Phraya nehri kıyısından 40-45 dakika yürüyüşle varılabildiği gibi buranın meşhur araçlarından tuktuk'a binebilirsiniz. Tuktuk ile yolculuk öncesinde şöförle fiyat ve rota konusunda uzlaşmak önemli. 10 baht gibi komik bir ücretle seyahat edecekseniz sizi sponsoru olduğu bir mağazada indiriyor ve burada alışveriş yapmanızı bekliyorlar. Herhangi bir alışveriş yapmak zorunda değilsiniz ancak kandırılmış hissine kapılabilirsiniz. Bu yüzden arada durmayan araçları tercih edin.

Şehirde tuktuk kadar renkli taksiler de meşhur

Tuktuk, ülkemizde triportör denen araçların yolcu alabilen, kapısız ve süslü hali. Aşırı trafik olan bölgelerde kısmen rahat etmek dışında ise fiyat olarak bir avantajı yok. Normal taksiler ile de aynı ücrete yolculuk yapabilirsiniz.

Golden Buddha'dan Grand Palace'a 150-200 baht arası bir ücret ile tuktuk/taksi kullanarak ulaşabilirsiniz. Grand Palace 15:30'da kapanıyor bu yüzden saati verimli kullanmaya dikkat edin. Giriş ücreti olarak 500 baht ödenen bu bölgede şort - terlik - atlet gibi kıyafetlerle girişe izin verilmiyor. Kıyafetiniz uygun değilse girişte kıyafet kiralanan ofislerde eşya başına 200 baht ödeyebilirsiniz. Kompleks içerisindeki Wat Phra Kaew tapınağı görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

Grand Palace, yağışlı günlerde bile oldukça kalabalık





Grand Palace'dan çıkınca görülecek diğer bir budist tapınağı : Wat Pho. Maha Rat Caddesi boyunca yürüyerek ulaşılabilen Wat Pho, Lying Buddha'nın bulunduğu yer. Girişi 100 baht. Bilete bir adet su dahil. İçeri girince su büfesinden suyunuzu alabilirsiniz.



Lying Buddha'da dilek tutmak bir ritüel. 20 baht ödeyerek bir kap dolusu eski madeni para alabilir, duvar boyunca yerleştirilmiş para haznelerine bu paraları tek tek atarak bu geleneğe katılabilirsiniz.

Bangkok'un en gösterişli, en popüler tapınağı ise Wat Arun. Chao Phraya nehrinin karşı kıyısında yer alan bu tapınağa feribotlarla ulaşılabiliyor. Wat Pho kıyısındaki Tha Tian feribot durağından 3 baht gibi bir ücret ödeyerek karşı kıyıya ulaşabilirsiniz.




Wat Arun'un gece manzarası

Bangkok dolu dolu tarih kokan bir şehir. Buraya en az 3 gün gibi bir süre ayırmalısınız. Vakit bulabilirseniz tarihi müzelerini, Bang Lamphu bölgesini gezebilir, floating market'te alışveriş yapabilirsiniz. Bangkok gece hayatını görmek için Patpong bölgesindeki, Tayland genelinde meşhur olan Go Go barlara gidebilirsiniz. Patpong'a ulaşım için taksi kullanabilirsiniz. Bu bölgedeki gece pazarı da görülmeye değer yerlerden.
      edit

0 yorum:

Yorum Gönder