7 Kasım 2014 Cuma

Kasım 07, 2014 tarihinde, tarafından

Seyahat Yardımcısı : Xi'an (Çin)



Çin'e yolunuz düşerse görmeniz gereken yerlerin üst sıralarında olması gereken bir şehir Xi'an, Çinlilerin telaffuz şekli ile Şiyan. 

9 milyona yakın nüfusa sahip bu kente, Pekin'den 2 saatlik bir uçuşla ulaşılabiliyor. Bulabildiğim en ucuz bilet Hainan Airlines ile 1100 yuan civarı idi. Havaalanından şehir merkezine otobüsler bulunuyor. 26 yuan ücreti var. Merkeze geldiğinizi Drum Tower ve Bell Tower'ı görünce anlayacaksınız. Buralar, Xi'an'ın en turistik yerlerinden sayılıyor. İkisinin de akşam manzarası oldukça güzel.

Bell Tower, Şehrin merkezindeki sembol bina


Xi'an'a gelince yapılacak ilk iş Terracotta Savaşçılar Müzesi'ni görmek olmalı. Buraya Xi'an tren garından (Xian Railway Station. North olanı değil.) otobüslerle ulaşılabiliyor. Ücret 8 yuan, yol yaklaşık 1 saat sürüyor. Tren garına Bell Tower'dan kuzey caddesi yönüne yürüyüp, şehir duvarlarını geçince sağa doğru ilerleyerek 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabilir.

Xi'an Railway Station

Terracotta Müzesi'ne giriş 2014 yılı itibariyle kişi başı 150 yuan. Dönemsel olarak fiyatı değişiyor diyorlar. Gişeden bileti aldıktan sonra müzelerin olduğu yere gitmek için yaklaşık 10 kişilik ring'lerin kalktığı sıraya girmek gerekiyor. Bilet gişesi ile müze arasında oldukça mesafe var. Yürümek tercih edilebiliyor, bu durumda muhtemelen gişeden daha ucuz bilet alınabilir.

Gişeden Terracotta Şavaşçıları Müzesi'ne götüren ring

Terracotta Savaşçıları Müzesi 3 binadan oluşuyor. Bir tanesinde vitrinler içerisinde çoğunlukla at heykelleri mevcut. Diğerinde, kazı çalışmalarının yapıldığı bölüm var. Burada temel kalıntılar görülebiliyor. Esas bina ise asıl vakit geçirilecek kısım. Vaktiniz darsa sadece bu binayı ziyaret edebilirsiniz.



Terracotta Savaşçıları

Müzeden dönüşte ring kullanılmıyor. Yürüyerek dönüyorsunuz ki hediye dükkanlarının olduğu alandan geçirilerek bir nevi satış taktiği uygulanmış. Şehir merkezindeki tren istasyonuna giden otobüsler ile dönüş 10 yuan. Gidiş dönüş arası bu fark belki hat farkından olabilir.

Xi'an'a gelip görülecek diğer bir yer Muslim Quarter. Drum Tower'ın hemen yanında başlayıp oldukça geniş bir alana yayılmış ve akşam vakti iğne atılsa düşmeyecek bu muhitte olabildiğince çeşitli yiyecek / içecekler bulunmakta. Fiyatlar da gayet makul. Bir adet kuzu şişi 5 yuana alabilirsiniz.

Muslim Quarter, Drum Tower yanında başlıyor

Kuzu ve dana etinden yapılan şişler her yerde

Haşlama etten yapılan oldukça leziz ve karın doyurucu bir sandviç. Tasiye edilir.

En çok rağbet gören tatlılarından birini yaparlarken

Hafif tatlılarından bir tanesi

Akşam kalabalığı saat 22:00 gibi dağılıyor

Xi'an merkezinden havaalanına otobüslerle dönebilir veya bir taksi ile anlaşıp bir grupla birlikte gidebilirsiniz. Toplam dört kişi, kişi başı 40 yuan ödeyerek taksi ile dönmüştüm. Taksiciler, Çin'in genelinde olduğu gibi İngilizce pek bilmiyorlar, pazarlık yapmak biraz zahmetli olacaktır.

2 gününüzü bu şehire ayırarak ayrıca City Wall'da bisiklet sürebilir, Muslim Quarter'ın sonundaki Great Mosque'a uğrayabilirsiniz..

      edit

0 yorum:

Yorum Gönder